Zagorski mlinci 500gr
Tvrtka ”KOGUTEX” d.o.o. bavi se osim trgovine robe široke potrošnje i proizvodnjom zagorskih mlinaca od ožujka 2003. god., kada je i prijavljena dopuna predmeta poslovanja-djelatnosti i izmjena izjave o usklađenju poduzeća. Mlinci su oduvijek bili simbol domaće kuhinje, te vezani uz samo podneblje Hrvatskog Zagorja. Starinskim domaćim načinom pripreme, oduvijek su bili rado prisutan prilog za svakim stolom uz svakojako pečenje, a svima nama dobro poznati u vrijeme blagdana, kada je blagdanska purica nezamisliva bez njih kao glavnog priloga, prepoznatljiva mirisa, okusa i izgleda. Priprema je više nego jednostavna, a cijenom su vrlo pristupačni. Kultura jedenja mlinaca potiče od davnina, gdje su bili neizostavan prilog na bogatom stolu, kasnijim dolaskom novih gastro priloga, bili su malo potisnuti iz svakodnevne upotrebe, i bili su usko vezani uz nedjeljni ručak, kod priprema većih večera, domjenka, svadbi i banketa. No danas, sama prodaja mlinaca ukazuje na činjenicu da se mlinci kod nas uvelike konzumiraju, te postaju neizostavna namirnica kod priprema pečenja. Koriste se kao prilog uz puricu, patku, gusku, piletinu, te ostala pečenja po želji.

Pogledaj: Wikipedija-mlinci

Isto tako ih možete jednostavno konzumirati kao grickalice, dakle suhe iz vrećice, kao dodatak poslužite se pekmezom ili marmeladom, medom i lino ladom, ili pak ljutim umakom za tortille.

”KOGUTEX” d.o.o. proizvodi dvije vrste pakiranja zagorskih mlinaca, i to, 250 gr pakiranje i 500 gr pakiranje. Zasigurno 95% ukupnih proizvodnih kapaciteta otpada na pakiranje od 500 gr. 500 gr pakiranje dostatno je za četveročlanu obitelj, pa iz toga i proizlazi činjenica da je veća potražnja za takovim pakiranjem.

purica sa mlincima

HACCP logoProizvode se u pogonu proizvodnje koja ispunjava sve higijenske i zdravstvene norme, a tako i tehničke, ćemu svjedoče svi atesti i projekti, koji su bili potrebni da se proizvodnja vrši na siguran i zdrav način. Uveli smo HACCP sustav u proizvodnju. Zagorski mlinci mogu se upotrijebiti 12 mjeseci od datuma proizvodnje tj. do označenog datuma koji je otisnut na svakom pojedinačnom pakiranju, a kakvoća i kvaliteta mlinaca, a tako i sama analiza kiselinskog stupnja i postotak vlage, redovito se kontroliraju od strane Laboratorija za analitičku kemiju kod Instituta u Križevcima.

Naše zagorske mlince možete kupiti u svojoj trgovini koju dnevno redovito posjećujete, ili pak ako vršite tjedne ili mjesečne kupovine, pogledajte referntnu listu od nekih najvećih trgovačkih kuća u RH u koje mi kao proizvođač distribuiramo naš proizvod.

Navedena distribucija obavlja se vlastitim prijevoznim sredstvima i vlastitim osobljem, a vršimo i sami ambulantnu prodaju u Zagrebu i široj okolici, te čitavim sjevernim i sjeverozapadnim dijelom RH.

Zagorski mlinci “KOGUTEX” proizvode se od pšeničnog bijelog brašna T-550, soli i vode. Mlinci sadrže alergen gluten iz brašna.

Priprema: Izlomljene zagorske mlince staviti u cjediljku, lagano preliti s malo kipuće vode te staviti u vrelu mast od pečenja, te poslužiti zajedno uz pečenje (pogledaj video).

kutija zagorski mlinci

Pakiranje:

  • PVC vrećica, 500 g
  • PVC vrećica, 250 g

 

Pakiranje kartonsko:

  • 500 g pvc vrećica x 12 komada (6 kg);
  • 250 g pvc vrećica x 24 komada (6 kg)

Želite naručiti odmah?​

Zagorski mlinci su vas zainteresirali i željeli biste ih naručiti? Kontaktirajte nas putem maila ili nas nazovite na telefon…

Kogutex Logo
facebook logo