Pogledaj: Wikipedija-mlinci
Isto tako ih možete jednostavno konzumirati kao grickalice, dakle suhe iz vrećice, kao dodatak poslužite se pekmezom ili marmeladom, medom i lino ladom, ili pak ljutim umakom za tortille.
Domaći mlinci, RUSTIKALNI mlinci, ručno su rađeni, od ručno razvučenog tijesta, sa zamjesom tijesta od specijalne mješavine brašna – heljdino brašno, pirove posije, i brašno bijelo glatko t550. Proizvod je pomno i dugo razvijan dok se nije utvrdila idealna receptura, obavila organoleptička analiza, a namijenjen je poglavito nutricionistički osviještenim kupcima, koji traže proizvode sa više ugljikohidrata i bjelančevina sa smanjenim udjelom glutena. Proizvod ima rok trajanja 12 mjeseci od dana proizvodnje. Sam proizvod je razvijen upravo zbog potražnje kupaca za domaćim mlincima bogatije nutricionističke vrijednosti. Izuzetno je važno napomenuti da su sirovine koje se koriste za dobivanje ovog proizvoda 100% hrvatske – OPG Roland Bakal proizvođač i dobavljač heljde i pira iz vlastitog uzgoja, brašno t550 je od hrvatske pšenice iz renomiranih mlinova.
Priprema: Izlomljene mlince staviti u cjediljku, lagano preliti s malo kipuće vode te staviti u vrelu mast od pečenja, te poslužiti zajedno uz pečenje (pogledaj video).
Pakiranje:
- PVC vrećica, 500 g
Pakiranje kartonsko:
- 500 g pvc vrećica x 12 komada (6 kg);