Logo Kogutex d.o.o.


KOGUTEX d.o.o.
Konjščina
HR - 49282
Dragutina Božića 3
+385 49 465 230Menu gif
Letak Kogutex d.o.o.

Zagorski mlinci

Poduzeće ''KOGUTEX'' d.o.o. bavi se osim trgovine robe široke potrošnje i proizvodnjom zagorskih mlinaca od ožujka 2003. god., kada je i prijavljena dopuna predmeta poslovanja-djelatnosti i izmjena izjave o usklađenju poduzeća.

Vrećica mlinaca 500gMlinci su oduvijek bili simbol domaće kuhinje, te vezani uz samo podneblje Hrvatskog Zagorja. Starinskim domaćim načinom pripreme, oduvijek su bili rado prisutan prilog za svakim stolom uz svakojako pečenje, a svima nama dobro poznati u vrijeme blagdana, kada je blagdanska purica nezamisliva bez njih kao glavnog priloga, prepoznatljiva mirisa, okusa i izgleda. Priprema je više nego jednostavna, a cijenom su vrlo pristupačni. Kultura jedenja mlinaca potiče od davnina, gdje su bili neizostavan prilog na bogatom stolu, kasnijim dolaskom novih gastro priloga, bili su malo potisnuti iz svakodnevne upotrebe, i bili su usko vezani uz nedjeljni ručak, kod priprema većih večera, domjenka, svadbi i banketa. No danas, sama prodaja mlinaca ukazuje na činjenicu da se mlinci kod nas uvelike konzumiraju, te postaju neizostavna namirnica kod priprema pečenja. Koriste se kao prilog uz puricu, patku, gusku, piletinu, te ostala pečenja po želji.

Pogledaj:Wikipedija-mlinci

Isto tako ih možete jednostavno konzumirati kao grickalice, dakle suhe iz vrećice, kao dodatak poslužite se pekmezom ili marmeladom, medom i lino ladom, ili pak ljutim umakom za tortille.


purica s mlincima''KOGUTEX'' d.o.o. proizvodi dvije vrste pakiranja zagorskih mlinaca, i to, 250 gr pakiranje i 500gr pakiranje. Zasigurno 95% ukupnih proizvodnih kapaciteta otpada na pakiranje od 500gr, dok je samo u nekih 5% zastupljeno pakiranje od 250gr, što je dakle pokazatelj da ćete Vi kao kupac prije zamjetiti pakiranje od 500gr negoli 250gr na policama Vaših trgovina u kojima vršite svakodnevnu kupovinu, jer je 500gr pakiranje domaćih mlinaca daleko prodavaniji artikl od pakiranja od 250gr. 500 gr pakiranje dostatno je za četveročlanu obitelj, pa iz toga i proizlazi činjenica da je veča potražnja za takovim pakiranjem.


Proizvode se u pogonu proizvodnje koja ispunjava sve higijenske i zdravstvene norme,HACCP logo a tako i tehničke, ćemu svjedoče svi atesti i projekti, koji su bili potrebni da se proizvodnja vrši na siguran i zdrav način. Uveli smo HACCP sustav u proizvodnju. Zagorski mlinci mogu se upotrijebiti 12 mjeseci od datuma proizvodnje tj. do označenog datuma koji je otisnut na svakom pojedinačnom pakiranju, a kakvoća i kvaliteta mlinaca, a tako i sama analiza kiselinskog stupnja i postotak vlage, redovito se kontroliraju od strane Laboratorija za analitičku kemiju kod Instituta u Križevcima.


Naše zagorske mlince možete kupiti u svojoj trgovini koju dnevno redovito posjećujete, ili pak ako vršite tjedne ili mjesečne kupovine, pogledajte referntnu listu od nekih najvećih trgovačkih kuća u RH u koje mi kao proizvođač distribuiramo naš proizvod.

Navedena distribucija obavlja se vlastitim prijevoznim sredstvima i vlastitim osobljem, a vršimo i sami ambulantnu prodaju u Zagrebu i široj okolici, te čitavim sjevernim i sjeverozapadnim dijelom RH.

Zagorski mlinci "KOGUTEX" proizvode se od pšeničnog bijelog brašna T-550, soli i vode. Mlinci sadrže alergen gluten iz brašna.

Priprema: Izlomljene mlince staviti u cjediljku, lagano preliti s malo kipuće vode te staviti u vrelu mast od pečenja, te poslužiti zajedno uz pečenje (pogledaj video).

Kartonska kutija sa mlincimaPakiranje: PVC vrećica, 500 g i 250 g

Pakiranje kartonsko: 500 g pvc vrećica x 12 komada = 6 kg
250 g pvc vrećica x 24 komada = 6 kg

Za ostale transportno logističke podatke i informacije, molimo obratite nam se putem brojeva telefona ili E-mail upitom pod rubrikom kontakt.