Logo Kogutex d.o.o.


KOGUTEX d.o.o.
Konjščina
HR - 49282
Dragutina Božića 3
+385 49 465 230Menu gif
Letak Kogutex d.o.o.

EU projekti

EU projekti

Kogutex Tjestenine d.o.o. kao korisnik dužan je informirati javnost o potpori dobivenoj iz fondova putem svoje internetske stranice:

Naziv projekta:

Zagorski mlinci - Znak kvalitete

Kratki opis projekta:

Cilj projekta je uvođenja znakova kvalitete odnosno znaka Hrvatska kvaliteta te prava korištenja znaka za proizvod zagorski mlinci. Ovim projektom planira se dobivanje vaučera za uvođenje znakova kvalitete za proizvod zagorski mlinci čijim će se uvođenjem povećati konkurentnost i prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda na otvorenom tržištu.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Zagorski milinci se u sklopu tvrtke Kogutex d.o.o. proizvode već od 2004. godine u pogonu proizvodnje domaćih mlinaca, koji je smješten u Jertovcu, a od 2016. godine proizvodnju je preuzela tvrtka Kogutex tjestenine d.o.o. Mlinci su tradicionalni ručno rađeni proizvod, dobivaju se zamjesom brašna t550, soli i vode pa se tijesto kao takvo peče na odgovarajućim pećima/tablama i koriste se kao prilog uz puricu, patku, gusku, piletinu, ostala pečenja po želji i mogu se upotrijebiti 12 mjeseci od datuma proizvodnje, tj. do označenog datuma koji je otisnut na svakom pojedinačnom pakiranju. Ovaj proizvod, kao autohtoni pekarski proizvod svog kraja, koji se proizvodi u proizvodnim prostorijama veličine 250 m2, je dobio za svoju kvalitetu prvo mjesto - zlatnu medalju od Hrvatskog pekara. Primarna djelatnost kojom se tvrtka bavi je tradicionalna ručna proizvodnja mlinaca.

Glavna aktivnost ovoga projektnog prijedloga je uvođenje "Znaka kvalitete" za proizvod zagorski mlinci kako bi se dodatno poboljšala konkurentnost na već postojećem tržištu i proširilo tržište na zemlje EU. Želi se povećati proizvodnja jer je potražnja svakim danom sve veća te se predviđa da će uvođenjem "Znaka kvalitete" biti još veća pa će to povećanje proizvodnje sa sobom povući to da će biti tražena i nova zaposlenja.

Razdoblje provedbe projekta (od - do):

Period trajanja projekta: 02.09.2019 - 02.09.2020.

Kontakt osobe za više informacija:

Tomislav Gorički, direktor Kogutex tjestenine d.o.o.