Logo Kogutex d.o.o.


KOGUTEX d.o.o.
Konjščina
HR - 49282
Dragutina Božića 3
+385 49 465 230Menu gif
Letak Kogutex d.o.o.

100% ZAGORSKO ŠESTU GODINU NA RIJEČKOM KORZU

100 posto zagorsko, Rijeka, 2019U Rijeci je 23. i 24. kolovoza 2019. godine, održana manifestacija „100% Zagorsko“, koju Krapinsko – zagorska županija u Rijeci organizira šestu godinu zaredom.

100% Zagorsko je manifestacija prodajno - izložbenog karaktera na kojoj su izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode i ponudu Zagorja diljem riječkog Korza predstavilo je 52 poljoprivredna proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme, hotele te restorane i kulturne ustanove.

Ulice Rijeke ispunili su zvuci i mirisi zagorske tradicije. U ponudi se našlo bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno – umjetnički program.